Studentkryssningen 2009

Här kommer tre bilder ifrån kryssningen som jag och andra tycker är klockrena!
(det kommer fler bilder och texter men har inte tid just nu!)

Fullt ös medvetslös
Detta är taget efter att vi hade tagit oss 3 drinkar och var på väg för att gå och äta =)

Fullt ös medvetslös
Detta är när jag har varit på toaletten efter maten och 5glasvin och 3 drinkar till, är man vig så är man ;)

Fullt ös medvetslös

Detta var någon gång kommer inte riktigt ihåg när det var men klockren är den iaf ;)( Det finns inga bågar på glasögonen )


Onsdag (1april) + mina tankar om jämnställdhet i samhället!

Idag är alla skojares dag! Fyndigt av mig att skriva så va ?! ; ) haha nej då skämt å sido! Nej men gud va rolig jag är nu då! Nej förlåt alla som läser detta nu ska jag bli lite mer allvarlig och berätta vad som hänt dem senaste dagarna!

Anledningen till att jag inte uppdaterat dem senaste dagarna är för att jag varit riktigt sjuk!

I måndags (30mars) så kände jag mig jätte seg och hade ont i hela kroppen. Jag och Emelie gick upp vid tio och fixade oss lite grann och tog det lugnt. Mange kom hit vid tio i tolv och hälsade på. Sen så orkade jag inte bara sitta hemma och inte göra någonting vilket jag hade gjort hela helgen efter fredagens bravader. Så då drog dem med mig in till stan där vi gick runt och sen bestämde oss för att gå och äta. Vi bestämde oss för att äta pizza på sturegatan, den pizzeria i stan som jag skulle rekomendera för dem som kommer hit och känner för en bit pizza. Det är inte den vackraste och mest fina pizzerian men enligt min mening så gör dem västerås godaste pizzor!

Vi satt och åt och pratade i ungefär två timmar. Kändes rätt skönt att bara sitta och ta det lugnt och ha trevligt för en stund. Efter ett tag så begav vi oss ut på en liten fönster shopping. Vi gick runt till alla möjliga affärer och kollade på lite allt möjligt smått och gott. När vi väl hade tröttnat på det så gick vi till något munkcafé som Emelie tycker om och tog oss varsin munk. Ingen höjdare om jag får säga det själv men jag är heller ingen munk älskare. Sen blev klockan mycket så jag och Mange bestämde oss för att bege oss hemåt så vi tog bussen hem till mig. Vi gick in på mitt rum och mös en stund innan han var tvungen att bege sig hemåt så då skjutsad jag hem honom. När jag kom hem så stod maten klar på bordet så det var bara för mig att hugga in och äta. Efter att jag hade ätit klart min portion av köttbullar, mos och sås så satte jag mig än en gång i bilen och den här gången för att åka och hämta Emelie.
Vi hade bestämt oss för att studera den kvällen och det gjorde vi även. Jag studerade matematik B och fick lära mig hur man räknar ut derivatan och medans jag gjorde det så studerade Emelie psykologi.
Jag måste säga att psykologi verkligen kan vara intressant ibland. Hon läste om varför vi drömmer olika saker och vad dem betyder och det är helt sinnesjuka ( haha där va jag rolig igen va?! sinnesjuka = psykologi haha ) saker som stämmer in på drömmar man har haft.
När vi satt där och studerade så ringde Mange för han ville prata lite grann och medans vi pratade så kröp en stark huvudvärk fram i mitt huvud och plötsligt kunde jag knappt svälja. Jag hade jätte ont i halsen och en värkande huvudvärk och kroppen blev bara tyngre och tyngre, jag kände hur febern bara kom närmre och närmre. Så tillsluts orkade jag inget mer så jag och Emelie gick och la oss i sängen och kollade på Björn bröder, jag somnade dock på en gång.

När jag vaknade ( tisdag 31mars ) Så kunde jag knappt prata, halsen var genom svullen, huvudet dunkade, näsan rann som ett vattenfall, varje rörelse fick tårarna att krypa fram i ögonen. Det var hemskt! Jag skickade ett sms till min lärare och sa att jag var sjuk sen frågade Emelie om jag skulle vara hemma och då svarade jag lite dovt ja. Så då fixade hon iordning sig och sen åkte hon till skolan. Jag fortsatte min sömn fram till att klockan blev halv elva. Då kämpade jag mig upp ur sängen och gick på toaletten. Jag har nog aldrig haft en sådan feber som jag hade då, det gjorde ont i hela kroppen när jag kissade ( inte alla som vill veta det men berättar det ändå för att ni ska förstå hur ont jag hade ). Efter det gjorde jag iordning två mackor och en kopp oboy. Försökte först äta mackorna som dem va men det gick inte att svälja så jag fick helt enkelt doppa mackorna i oboyen för att sen kunna svälja alltihopa på en gång. Min dag spenderade jag på soffan under mitt underbara täcke som jag knappt tyckte räckte för att värma mig. Men jag hittade några serier på tvn som lyckades fördriva min dag. Mange kom hit vid tre och la sig bredvid mig i soffan. Det gjorde verkligen min dag. När han kom kändes det som om en tredjedel av all smärta försvann. Sen var det dags för mat och jag hade önskat hela dagen att det skulle bli pannkakor så att jag skulle kunna äta riktig mat en gång under dagen i alla fall. Sen när maten var klar så känner jag doften av pannkakor så jag gick in i köket för att hämta mat och kan ni gissa vad det var för mat? Det var lever gryta, nej det kanske det inte var för det var ju faktiskt pannkakor! Jag tog mig två stycken pannkakor och en klick sylt och sen satte jag mig i soffan och åt. Eftersom att jag skulle sitta i vardagsrummet och äta så var ju även min lilla syster Jasmine(4år) också tvungen att äta där. Sicken tur att hon gjorde det måste jag säga, för när jag hade ätit upp mina två pannkakor så kände jag för en till så då skämtade jag lite lätt med Jasmine och frågade om inte hon kunde gå och hämta en pannkaka åt mig och det gjorde hon också. Jag blev helt chockad, men hon har sina dagar då hon gör saker man minst förväntar sig. Älsklingen var kvar här tills klockan blev runt sex då åkte han hem med sin pappa som kom och hämtade honom. Så jag fortsatte min dag med att ligga på soffan och kolla på tv. Men när klockan blev halv tolv så bestämde jag mig för att det var dags att lägga sig i sängen, så jag gick in på mitt rum och slog på filmen Björn bröder som satt i och sen gosade jag ner mig riktigt ordentligt i sängen och somnade därefter.

Jag vaknade idag ( onsdag 1april )  vid tio tror jag, kände mig något piggare när jag klev upp. Gjorde iordning frukost och åt den och sen satte jag mig vid tvn en stund sen satte jag mig även vid datorn. Sen smsade Frida mig och frågade om hon fick komma över en stund och självklart fick hon det. Alltid trevligt med lite sällskap såhär när man är lite krasslig. Så vi satt och pratade lite om allt möjligt. Sen gick hon hem för att ta hand om hunden och då passade jag på att duscha. Sen fräschade jag till mig lite och fortsatte min dag med att sitta framför tvn, kollade på Ellen degenrees show.

Jag tycker personligen att Ellen är en grymt rolig och stark person. Hon är lesbisk men hon ses ändå som en vanliga människa i andras ögon. Folk i världen har en sådan nedsättande syn på folk som inte är straighta. Jag förstår inte vad det är som är så fel med att vara lagd åt det andra hållet. Jag såg på "Room service" idag och jag tycker Peter Siepens kommentar var så underbar. "Jag älskar människan, inte könet!". Eller som Tila Tequila resonerade: "Jag söker kärleken och kärleken sitter i personligheten och inte i könsorganet!". Låt människor välja kärleken som dem vill! Låt dem gifta sig i kyrkan om dem nu vill det. Enligt bibeln sägs det att: Gud älskar alla! Men hur kommer det sig då att homosexuella inte får gifta sig i kyrkan och måste ha speciella regler för att få adoptera barn då dem inte kan skaffa barn själva?
Världen pratar om att det ska vara jämnställdhelt mellan kvinnor och män och att det inte ska vara någon diskriminering bara för att man är kvinna och bla bla bla. Men varför pratas det aldrig om diskrimineringen för homosexuella! Är det några som diskrimineras i samhället så är det väll dem?
Jag är straight och kan i ärlighetens namn erkänna att jag har lite svårt för homosexuella. Varför? Jag vet inte! Men även om jag har svårt för det så accepterar jag att det finns människor som väljer att leva sitt liv med en partner av samma kön och om det är vad som gör dem lyckliga så är jag lycklig. Jag känner flera i min omgivning som är homosexuella. Och det är nog några av dem underbaraste människorna jag har träffat.

Vi skulle kunna ställa oss frågan: Varför är det okej att vara straight i samhället ?
Skulle vi ställa den frågan till ett antal personer i stan så skulle troligtvis svaret bli: det är så det ska vara!
Varför? Jo, för att människan alltid har levt så, vi är uppfostrade så. Det som alltid har varit ska alltid förbli som det var. Vi människor lever egentligen bara för en enda sak i livet. Det är fortplantningen! ( Så ni som funderar på vad meningen med livet är, sluta med det! ) Vi människor är enbart byggda för att fortsätta livet på jorden. För att fortsätta livet på jorden måste vi ? Just det, vi måste fortplanta oss, alltså se till att det kommer ut fler barn som sen när dem blivit äldre i sin tur kan få egna barn som i sin tur när tiden är kommen kan få egna barn som i sin tur..
Ja, jag tror ni förstår vad jag menar. Är man straight så är inte det något problem. En man och en kvinna kan tillsammans skaffa barn och fortsätta livet på jorden och göra släkten stolt över den lilla plutten som ska föra släkt namnet vidare i historien. Enkelt! 
Men är man homosexuell så går inte det. Det går om man gör en konstgjord befruktning dock bara om man är lesbisk. Men det anses inte heller normalt. Adopterar man ett barn så ses inte det barnet som äkta. Vi återgår till medeltiden om inte ännu längre tillbaka i tiden. Om en kvinna hade varit med en annan man än sin egen och fick ett barn så ansågs inte barnet vara renblodigt. Det är nästintill som idag. Om ett homosexuellt par adopterar ett barn så ses inte det barnet som "äkta" i andras ögon. Så homosexuallitet är inte normalt eller okej i samhället eftersom att det inte är så vi är byggda för att vara. Eller?

Jag tror och det här är bara mina egna spekulationer, att ett barn som uppfostras av ett straight par skulle få ett lika bra liv som om det hade blivit uppfostrat av ett homosexuellt par. Kärleken sitter i hjärtat och i själen (personligheten) och inte i könsorganet!
Jag tycker att vi alla borde ta oss en tankeställare faktiskt! Ska vi leva som vi är byggda för att leva? Eller ska vi leva som vi vill att vi ska leva och leva lyckliga?

Efter att jag hade sätt på tv så kom Frida hit igen så vi fortsatte och prata lite och sen kom brorsan och Mange hit. Så jag och Mange gick in på mitt rum och pratade om allt möjligt. Det var trevligt! Tyvärr så åkte han hem vid halv sju så då blev jag ensam igen. Men då satt jag och Frida och kollade på sjukhuset och sen gick hon och var med bror min så då fortsatte jag och kollade på room serice som började direkt efter sjukhuset. Och efter det så har jag suttit här och skrivit och skrivit på bloggen.
Så nu tror jag att jag ska ta och stänga ner och sen borsta tänderna och somna till Björn bröder som vanligt =) Jag ska upp klockan sex imorn för att köra mamma till jobbet så att jag har bilen imorn. Men det är det värt! =)

Så godnatt på er gott folk så hörs vi kanske imorn !

Hejsvejs!

RSS 2.0